Freelance back-end developer

Solliciteer

Freelance back-end developer

Dutch Coding Company is een web & app studio in het hart van Brainport Eindhoven. We zijn op zoek naar een ervaren Laravel back-end developer die onze systemen deploy processen naar een hoger niveau trekt. 

Freelance · Eindhoven

Over deze vacature

Dutch Coding Company werkt regelmatig samen met ervaren freelance developers. Dit gaat zowel om tijdelijke full-time opdrachten, als om doorlopende part-time opdrachten. We werken daarbij met een netwerk van freelancers.

Als lead back-end developer ben je samen met het team verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van digitale producten die onze klanten helpen groeien. Als lead trek je de kar als het gaat om de kwaliteit en de werkwijze binnen het team en ben je ook betrokken bij de DevOps processen en technologieën. Je werkt daarnaast direct met de klant en eindgebruiker: je adviseert over technische oplossingen, stemt planningen en verwachtingen af en neemt verantwoordelijkheid wat het team oplevert.

Ook als freelance developer ben je in een vroege fase betrokken bij nieuwe projecten, om op basis van de functionaliteiten die nodig zijn een projectplan te schrijven. Samen met het team ontwerp je een technische oplossing, zoals de API, database modellen en andere architectuur. Zo draag je bij aan een goede ervaring voor de eindgebruikers. We verwerken veel persoonsgegevens en onze klanten hangen vaak af van de producten die we opleveren, dus de kwaliteit en veiligheid van je werk is zeer belangrijk.

Het back-end team bestaat uit een aantal ervaren en gepassioneerde Laravel en NodeJS developers. Je helpt het team om optimaal te presteren, maar je kan ook zeker constructief tegengas verwachten als dat de kwaliteit van onze producten ten goede komt. Daarnaast bestaat het team uit app (Flutter) en front-end developers, UI/UX designers en sales consultants waar je intensief mee samenwerkt.

Naast het werk houden we wel van een feestje of leuke teamactiviteit. Ook als je niet op dat moment op een opdracht betrokken bent, ben je meer dan welkom op onze borrels en uitjes.

PHP

Laravel

PostgreSQL

MariaDB

Docker

Gitlab

Wat we van je verwachten

 • Flexibele beschikbaarheid, waarbij we nieuwe projecten in overleg inplannen.

 • Je maakt deel uit van het team en werkt graag samen, binnen en buiten je eigen discipline.

 • Je hebt een diploma in bijvoorbeeld ICT of computer science of kan op een andere manier je vaardigheden in programmeren, database structuren, networking, security en performance aantonen.

 • Je bent vaardig in PHP 8. We werken veel met Laravel, maar als je ervaring hebt in andere frameworks (bijv. Symfony of Drupal), pak je dat zo op.

 • Ervaring met aanverwante technologie, zoals SQL (PostgreSQL, MySQL), API koppelingen, Linux, CI/CD pipelines

 • Je code is van top kwaliteit, afgetest in automatische tests en je kan werken met een code style guide (PSR).

 • Een professionele en representatieve werkhouding.

 • Je bent beschikbaar om te werken vanuit ons kantoor in Eindhoven

Good-to-haves

 • Je hebt wel eens gewerkt met front-end technologieën, zoals Typescript, VueJS of ReactJS.

 • Ervaring in andere back-end talen, zoals NodeJS of Python, of databases zoals Elasticsearch of MongoDB

 • Ervaring met DevOps best practices of interesse om het te leren

 • Ervaring met Agile Scrum

 • Je hebt oog voor detail, met name rondom user experience en data security.

 • Ervaring met veel verschillende third-party APIs en libraries.

 • Je werkt graag aan open-source projecten. Het is mogelijk om (onder werktijd) te werken aan open-source projecten.

 • Je blijft graag nog even hangen voor de gezellige team activiteiten!

Over Dutch Coding Company

Wij helpen ambitieuze organisaties om hun digitale doelen te behalen. Dat doen we door digitale producten, zoals apps en web platforms, te ontwikkelen die bedrijven helpen groeien en ze in staat stellen om hun eindklanten beter te bedienen. We ondersteunen onze klanten in strategische vraagstukken, ontwikkeling van software op maat en, na de lancering, hosting en support.

We zijn een snelgroeiende studio op Strijp-S, het creatieve hart van Brainport Eindhoven. Onze klanten zijn startups, corporates en (semi-)overheden, voornamelijk in de Health/Sport, Energietransitie en Maakindustrie. Onze stack bestaat voornamelijk uit Flutter, Laravel en VueJS, maar we hebben enorme passie voor nieuwe technologieën.

Als agency vinden we professionele en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. We werken aan verschillende kortlopende projecten tegelijkertijd, waardoor we heel snel ervaring opdoen en de dingen die we leren in het ene project al na een paar weken in het volgende project kunnen toepassen. Zo zorgen we dat we solide producten opleveren waar onze klanten langdurig van op aan kunnen.

Onze sollicitatieprocedure

Telefoongesprek

Houd je telefoon bij de hand! Binnen twee werkdagen bellen we je om je details te controleren en te kijken of er een mogelijke match is.

Culture fit gesprek

Hoe wil je groeien? Wat verwacht je van deze baan? Wanneer ben je echt trots op je werk? En om het eerlijk te houden, mag jij ons ook vragen stellen.

Case challenge

Dit is een challenge voor de specifieke vacature waar je op gereageerd hebt. Het zou je niet veel tijd moeten kosten en het is de voorbereiding voor het tweede gesprek!

Hard skill gesprek

Jouw oplossing op de case challenge is de basis voor dit gesprek. We bespreken je oplossing, wat-als scenarios en hoe je bij je antwoord bent gekomen.

Een aanbod

Als het uiteindelijk een match blijkt, krijg je een aanbod van ons. We proberen altijd meteen een eerlijk aanbod te doen, maar natuurlijk mag je punten die voor jou belangrijk zijn bespreken.

Laten we kennismaken

Denk jij dat we nu of in de toekomst moeten samenwerken om toffe digitale producten te lanceren? Neem dan nu contact op!