Lead front-end developer

Solliciteer

Lead front-end developer

Met een passievol team werken wij dagelijks aan digitale oplossingen die onze klanten helpen groeien. We zijn op zoek naar een Vue/React front-end developer die graag strakke platforms, dashboards en communities bouwt.

Full-time · Eindhoven

Over deze vacature

Als lead-front end developer in ons team trek jij de kar als het gaat om al onze front-end projecten. Je schakelt direct met de klant om tot de juiste technische oplossing te komen en geeft technisch leiding en richting aan het interne (front-end) team. Je staat voor de kwaliteit van jouw code en dat van de rest van het team.

Je vertaalt de visuele (UX/UI) designs naar een strakke front-end interface, waarbij je voldoende aandacht geeft aan de details die het platform nét even wat beter maken. Ook stem je met de (interne of externe) back-end developers de requirements voor de API af. De applicaties die wij ontwikkelen zijn vrijwel altijd een product of communicatiemiddel waar de klanten van onze klanten in zullen werken; een representatieve user experience is dus zeer belangrijk.

Je werkt samen in een divers team van back-end developers, app developers en junior front-end developers. Je helpt elkaar met de uitdagingen binnen een project, maar onze junior collega's zullen naar jou komen voor hulp. Er is een stevige groeiambitie binnen het bedrijf, dus op termijn zal het team van front-end developers uitbreiden, wat je de mogelijkheid geeft om te werken met stagiairs.

We vragen jou, net als de rest van het team, om actief mee te denken in hoe we ons bedrijf verder kunnen laten groeien en hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen hun digitale doelen te behalen. Daarbij is veel informatie intern vrij beschikbaar, zoals omzetcijfers en vooruitzichten.

Naast het werk doen we graag leuke dingen, zoals tripjes naar Barcelona en Berlijn, hackathons, feestjes (bijvoorbeeld als we 1024 dagen bestaan), bordspelavonden en staan we wel eens ongepland om sluitingstijd nog op Stratumseind. Het is natuurlijk leuk als jij daar ook af en toe bij aansluit.

Wat we van je verwachten

 • Je maakt deel uit van het team en werkt graag samen, binnen en buiten je eigen discipline.
 • Je hebt een diploma in bijvoorbeeld ICT of computer science of kan op een andere manier je vaardigheden in programmeren, web frameworks, omgaan met API's en user interaction aantonen.
 • Je bent vaardig in Typescript. We werken veel met Vue, maar staan open om over te stappen op React of een ander framework als we daarmee nog betere producten kunnen opleveren.
 • Ervaring met aanverwante technologie, zoals Web Assembly, Lottie, Figma prototyping of GraphQL APIs.
 • Je bent ontzettend ambitieus, leergierig en werkt graag aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je code is van top kwaliteit, getest en gebouwd in een CI/CD pipeline en je kan werken met een code style guide en linter.
 • Een professionele en representatieve werkhouding.

Good-to-haves

 • Je vind het ook leuk om als product owner op een project aan de slag te gaan
 • Full-stack ervaring, bijvoorbeeld door kennis van PHP of NodeJS
 • Ervaring met Agile Scrum
 • Je hebt oog voor detail, met name rondom user experience en visuals.
 • Ervaring met veel verschillende third-party APIs en libraries.
 • Je werkt graag aan open-source projecten. Het is mogelijk om (onder werktijd) te werken aan open-source projecten.
 • Je blijft graag nog even hangen voor de gezellige team activiteiten!

De perks

👩🏼‍🎓 €1000,- opleidingsbudget per jaar voor bijvoorbeeld cursussen, (internationale) conferenties en boeken

🏢 Kantoor op Strijp-S

🧓 Een goed pensioen

🎒 De tofste tripjes (zei iemand Barcelona?) en de beste feestjes

🥖 Gratis lunch met voor ieder wat wils

🚲 Swapfiets Deluxe

⏰ Flexibele werktijden, mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken (al vinden we het wel gezellig als je op kantoor bent!)

🚂 Reiskostenvergoeding en/of NS kaart

🥳 Gezellige collega’s (echt waar)

👨‍💻 Een computer naar keuze met de software waar jij prettig in werkt

💸 Een competitief basissalaris tussen de €3200 en €4800, afhankelijk van je ervaring

Over Dutch Coding Company

Wij helpen ambitieuze organisaties om hun digitale doelen te behalen. Dat doen we door digitale producten, zoals apps en web platforms, te ontwikkelen die bedrijven helpen groeien en ze in staat stellen om hun eindklanten beter te bedienen. We ondersteunen onze klanten in strategische vraagstukken, ontwikkeling van software op maat en, na de lancering, hosting en support.

We zijn een snelgroeiende studio op Strijp-S, het creatieve hart van Brainport Eindhoven. Onze klanten zijn startups, corporates en (semi-)overheden, voornamelijk in de Health/Sport, Energietransitie en Maakindustrie. Onze stack bestaat voornamelijk uit Flutter, Laravel en VueJS, maar we hebben enorme passie voor nieuwe technologieën.

Als agency vinden we professionele en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. We werken aan verschillende kortlopende projecten tegelijkertijd, waardoor we heel snel ervaring opdoen en de dingen die we leren in het ene project al na een paar weken in het volgende project kunnen toepassen. Zo zorgen we dat we solide producten opleveren waar onze klanten langdurig van op aan kunnen.

Sollicitatieprocedure

Telefoongesprek

Houd je telefoon bij de hand! Binnen twee werkdagen bellen we je om je details te controleren en te kijken of er een mogelijke match is.

Culture fit gesprek

Hoe wil je groeien? Wat verwacht je van deze baan? Wanneer ben je echt trots op je werk? En om het eerlijk te houden, mag jij ons ook vragen stellen.

Case challenge

Dit is een challenge voor de specifieke vacature waar je op gereageerd hebt. Het zou je niet veel tijd moeten kosten en het is de voorbereiding voor het tweede gesprek!

Hard skill gesprek

Jouw oplossing op de case challenge is de basis voor dit gesprek. We bespreken je oplossing, wat-als scenarios en hoe je bij je antwoord bent gekomen.

Een aanbod

Als het uiteindelijk een match blijkt, krijg je een aanbod van ons. We proberen altijd meteen een eerlijk aanbod te doen, maar natuurlijk mag je punten die voor jou belangrijk zijn bespreken.

Solliciteer nu!

Spreekt deze vacature je aan en denk je dat jij een juiste fit bent met Dutch Coding Company? Solliciteer dan direct en we nemen contact met je op.